-->

طريقه عمل المكرونه البيستو الايطاليه




طريقه عمل المكرونه البيستو الايطاليــــه :-

هل مللت من اعداد المكرونه بصوص الطماطم المعتاد ؟ حسنا لست وحدك ، وفى هذا 

المقال سنشاركك بطريقه عمل مكرونه البيستو الايطاليه بالفراخ والجمبرى التى 

ستجعلك تقعين فى عشق المكرونه .

اولا :  طريقه عمل المكرونه البيستو الايطاليه  بالفراخ :-

المكونات : -

½ كوب بصل مقطع

½ كوب صوص بيستو جاهز

ملعقه صغيره زيت زيتون

2 فص ثوم مفروم

½ كوب طماطم مجففه ومقطع شرائح

2 صدور فراخ مقطعه مكعبات صغيره

كيس مكرونه

طريقه التحضيــر :-

 1-اغلى قدر كبير من الماء وبه ملح واضيفى اليه المكرونه واتركيها لمده من 8 الى 10 دقائق .

2- سخنى الزيت فى مقلاه كبيره على نار متوسطه واقلى الثوم ثم اضيفى الدجاج واتركيه حتى يصبح

لونه ذهبيا .

3- فى وعاء كبير اخلطى المكرونه والفراخ والطماطم المجففه ثم خذى الكميه المناسبه وضعيها فى طبق

التقديم .

4- اسكبى فوق المكرونه صوص البيستو .

ثانيا : طريقه عمل المكرونه البيستو الايطاليه بالجمبرى:-

المكونات : -

1 كيس مكرونه

¾ كوب بيستو بالريحان

½ كيلو جمبرى مقشر

معلقه كبيره زيت زيتون

معلقه صغيره من التوابل الايطاليه – او كميه متساويه من بودره الثوم والريحان المجفف

ملح وفلفل حسب الرغبه

¼ كوب جبنه بارميزان

كوب حبات طماطم صغيره مقطعه نصفين

بقدونس مفروم (للتزين)

طريقه التحضيـــر :-

1-اغلى قدر كبير من الماء وبه ملح واضيفى اليه المكرونه واتركيها لمده من 8 الى 10 دقائق .

2- اثناء طهى المكرونه قومى بتحضير الجمبرى

3- سخنى زيت الزيتون فى مقلاه كبيره على نار عاليه ، واضيفى الجمبرى بعد تتبيله الجمبرى بالتوابل

الايطاليه والملح والفلفل .

 4- اتركى الجمبرى فى الزيت من 2 الى 4 دقائق حتى يصبح الجمبرى ذهبيا ، ثم ارفعيه من على النار

5- صفى المكرونه واضيفها الى المقلاه مع الجمبرى وصوص البيستو مع التقليب .

6- خذى كميه مناسبه من طبق التقديم ، واضيفى الطماطم وجبنه البارميزان

7 – يزين الطبق بالبقدونس المفروم ثم يقدم .


معلومه في ثانيه
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع معلومه فى ثانيه .

جديد قسم : طبخ

إرسال تعليق