طريقه عمل المكرونه البيستو الايطاليــــه :-
هل مللت من اعداد المكرونه بصوص الطماطم المعتاد ؟ حسنا لست وحدك ، وفى هذا
المقال سنشاركك بطريقه عمل مكرونه البيستو الايطاليه بالفراخ والجمبرى التى
ستجعلك تقعين فى عشق المكرونه .
اولا : طريقه عمل المكرونه
البيستو الايطاليه بالفراخ :-
المكونات : -
½ كوب بصل مقطع
½ كوب صوص بيستو جاهز
ملعقه صغيره زيت زيتون
2 فص ثوم مفروم
½ كوب طماطم مجففه ومقطع شرائح
2 صدور فراخ مقطعه مكعبات صغيره
كيس مكرونه
طريقه التحضيــر :-
1-اغلى قدر كبير من الماء وبه
ملح واضيفى اليه المكرونه واتركيها لمده من 8 الى 10 دقائق .
2- سخنى الزيت فى مقلاه كبيره على نار متوسطه واقلى الثوم ثم اضيفى
الدجاج واتركيه حتى يصبح
لونه ذهبيا .
3- فى وعاء كبير اخلطى المكرونه والفراخ والطماطم المجففه ثم خذى
الكميه المناسبه وضعيها فى طبق
التقديم .
4- اسكبى فوق المكرونه صوص البيستو .
ثانيا : طريقه عمل المكرونه البيستو الايطاليه بالجمبرى:-
المكونات : -
1 كيس مكرونه
¾ كوب بيستو بالريحان
½ كيلو جمبرى مقشر
معلقه كبيره زيت زيتون
معلقه صغيره من التوابل الايطاليه – او كميه متساويه من بودره الثوم
والريحان المجفف
ملح وفلفل حسب الرغبه
¼ كوب جبنه بارميزان
كوب حبات طماطم صغيره مقطعه نصفين
بقدونس مفروم (للتزين)
طريقه التحضيـــر :-
1-اغلى قدر كبير من الماء وبه ملح واضيفى اليه المكرونه واتركيها لمده
من 8 الى 10 دقائق .
2- اثناء طهى المكرونه قومى بتحضير الجمبرى
3- سخنى زيت الزيتون فى مقلاه كبيره على نار عاليه ، واضيفى الجمبرى
بعد تتبيله الجمبرى بالتوابل
الايطاليه والملح والفلفل .
4- اتركى الجمبرى فى الزيت من
2 الى 4 دقائق حتى يصبح الجمبرى ذهبيا ، ثم ارفعيه من على النار
5- صفى المكرونه واضيفها الى المقلاه مع الجمبرى وصوص البيستو مع
التقليب .
6- خذى كميه مناسبه من طبق التقديم ، واضيفى الطماطم وجبنه البارميزان
7 – يزين الطبق بالبقدونس المفروم ثم يقدم .
تعليقات: 0
إرسال تعليق